Paalstraat 8, 3560
Lummen, België

P: +3213552006
Send Email
Connect with them:
  • Practice Homepage
  • Facebook Icon
  • Instagram Icon

EquiTom Equine Clinic


EquiTom is a state-of-the-art equine clinic located in Lummen, België. The clinic specializes in surgery and examinations, using all the latest diagnostic technologies, such as radiography, ultrasonography, endoscopy, MRI, CT-scan, and Scintigraphy. They are available 24/7 for emergencies. The clinic was founded in 2002 by Dr. Tom Marien.
, DVM
In 2008 behaalde Marieke haar diploma als dierenarts aan de Universiteit Gent. Zij specialiseerde zich verder bij ‘ l’Ecole Nationale Vétérinaire de Maisons-Alfort’ en bij de ‘CIRALE’ (een centrum voor medische beeldvorming en orthopedie van het paard) in Frankrijk. In 2009, perfectioneerde ze haar kennis tijdens een tweede interne opleiding aan het ‘Animal Health Trust’ instituut in het Verenigd Koninkrijk, geconcentreerd op de orthopedie en beeldvorming bij het paard. Zij specialiseerde zich tevens in de diagnostiek van kreupelheid, verminderde prestaties, en medische beeldvorming bij het paard. Ze schreef verschillende publicaties over het ‘Kissing Spine’ syndroom (letterlijk ‘kussende wervels’) in internationale tijdschriften.
Edouard Adriaensen , DVM
Edouard behaalde in 2011 zijn diploma dierengeneeskunde met onderscheiding aan de Universiteit Gent. Nadien volgde hij een internship van 1 jaar aan de privé paardenkliniek van Meheudin in Normandië, Frankrijk, onder leiding van Jean-Marc Betsch. Gepassioneerd door sportgeneeskunde en orthopedie is hij 2 jaar assistent geweest van topsportdierenarts Marc Suls.
Elodie Dufay , DVM
Elodie is afgestudeerd als dierenarts aan de universiteit van Luik in 2014. Tijdens haar laatste jaar, volgde ze reeds een stage bij Equitom. Vervolgens was ze gedurende 1 jaar intern bij Equitom. Na haar internship kreeg ze een vaste betrekking aangeboden en specialiseert ze zich momenteel in orthopedie, onder leiding van Edouard Adriaensen.
Ilaria Marano , DVM
Nadat ze afstudeerde aan de universiteit van Bologna, Italië, in 2013, deed ze eerst een externship van 6 maanden in een privé-kliniek in Milaan en nadien één in Milton Equine Hospital in Canada. Augustus 2014 voegde ze zich bij de EquiTom Equine Clinic als intern. Sinds augustus 2015 is zij vast lid van het EquiTom team, waar zij zorg draagt voor de patiënten van de dienst inwendige geneeskunde, alsook de verzorging van pasgeboren veulens.
Jeroen Declercq , DVM, ECVS
Jeroen studeerde af in 2003 als dierenarts aan de faculteit dierengeneeskunde van Gent. Na een jaar stage te hebben gelopen in een privé-kliniek, keert hij terug naar de faculteit voor een 4 jaar durende residentiële chirurgie-studie voor grote huisdieren. In 2011 behaalde Jeroen de titel ‘Diplomate of the European College of Veterinary Surgeons (ECVS)’. Tijdens zijn opleiding startte Jeroen tevens met een doctoraat dat hij in 2012 behaalde met zijn werk 'Dorsale osteochondrale fragmenten in het kogelgewricht bij Warmbloed paarden'.
Shady Thaghizadeh , DVM
Simona Cerrie , DVM
Tom Marien , DVM, ECVS
Tom Mariën werd geboren op 1 oktober 1970 in België. Op 18 jarige leeftijd startte hij aan de opleiding dierengeneeskunde aan de Universiteit Gent, waar hij op 24 jarige leeftijd afstudeerde met grootste onderscheiding. Men bood hem dan ook een betrekking aan als assistant bij de dienst heelkunde aan de Universiteit Gent. Op zijn 25ste besloot hij echter om zich verder te specialiseren in de Chirurgie bij het paard en vertrok naar de Verenigde Staten. Hij ging in opleiding bij de grootste professoren (Dean Richardson, Larry Bramlage, Barry Grant, Alan Ruggles, Eric Parente,...) en verbleef tijdens die periode in onder andere Kentucky, San Diego, California, Pennsylvania en Ohio. In 2000 kwam Tom terug naar België, om er zijn eigen kliniek “Equitom” op te richten. De kliniek groeide explosief dankzij enerzijds zijn expertise en anderzijds zijn perfectionistisch karakter en doorzettingsvermogen.